#Bicibarris2018 Desmuntem rumors a cop de pedal a #Horta i #Gràcia

Tornen els Bicibarris aquest any amb l’objectiu de posar llum a la situació en la que es troben els nostres barris i desfer els rumors que circulen sobre temes com l’habitatge, la migració o la pobresa a Barcelona.

L’objectiu d’enguany del Bicibarris és investigar i depurar la informació que circula sobre alguns dels barris de Barcelona.

En l’era de la postveritat la informació és global, immediata, diversa, lliure i accessible però… entenem millor les realitats socials que ens envolten?

La saturació d’informacions contradictòries ens porten a fer-nos ressò d’informacions falses.

HORTA – GRÀCIA
Diumenge 16 de desembre, de 10.30 a 14 h (Plaça Lesseps)
Imprescindible inscripció prèvia.

Dos barris. Tres formes de participació ciutadana i de col·laboració amb les entitats del barri. El corredor verd entre Gràcia i Horta-Guinardó és el resultat d’un procés de participació ciutadana per tal de guanyar espai per a les persones vianants. El projecte preveu renovar un total de 20.585 metres quadrats i guanyar un 35% de l’ample del carrer i pretén connectar transversalment els barris i els respectius equipaments. És així com Pi i Maragall esdevindrà una artèria verda per al veïnat i per la ciutat.

Horta amb gràcia és un projecte decidit a confrontar l’estigma social de la salut mental. L’objectiu és crear un espai de formació i inserció comunitària, així com un espai d’horticultura i relació entre persones amb trastorns mentals severs i la comunitat en un ambient natural i enriquidor. Gràcies a la participació de les entitats del barri l’ajuntament de Barcelona presenta un pla de recuperació del cor d’Horta. L’objectiu és conservar i revitalitzar el nucli històric i tradicional del barri d’Horta doblant el nombre de finques protegides d’aquest entorn que passaran de 205 a 447.

Explorarem aquests tres exemples d’engranatge entre ajuntament i ciutadania per tal de conèixer fins a quin punt podem decidir la ciutat on volem viure: Barcelona.

bicibarris - 30 dies amb bici BCN