A l’abril, omplim els carrers de bicis!

fotomosaico de abril, omplim els carrers de bicis - 30 días en bici BCN

Ja torna la millor època de l’any per gaudir de la bicicleta i alhora convidar a més gent a gaudir de tots els avantatges desplaçar-se en bicicleta!

De fet, aquest és el principi que va animar en 2013 a una colla d’amics ciclistes de Gijón a posar en marxa la campanya dels “30 Dies en Bici” o simplement 30DEB, seguint la inspiració dels #30dayofbiking nascuts a Minneapolis el 2010.

La proposta del 30DEB és molt senzilla:

pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials animant a les teves amistats i seguidors a pujar a la bici.

Aquesta idea bàsica però també innovadora i universal, no va trigar gaire en estendre’s per tot el món, arribant el 2022 a més de 100 ciutats de tot arrèu.

Des del 2017, l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta s’ha anat afegint a la campanya 30DEB sota l’etiqueta #30diesAMBbici proposant diversos reptes a els i les ciclistes a través de les nostres xarxes socials. Aquests reptes ens han ajudat a fer més visibles les persones que es desplaçen en bicicleta per la metròpolis, i en definitiva, a la bicicleta.

Aquest 2022 volem proposar un nou repte mitjançat una campanya que pugui posar de manifest tots els avantatges d’utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport quotidià.

Però, sabeu quins són aquests avantatges? Potser no tothom els té clars, o potser varien en funció de les persones que es mouen en bicicleta diàriament.

Per nosaltres, els principals avantatges, són:

 1. La bicicleta ens dona salut mental i física
  30 minuts de bicicleta al dia proporcionen l’exercici físic necessari per mantenir-nos en forma i segregar hormones com l’oxitocina, que ens ajuda a combatre l’ansietat, la depressió o descansar millor al final del dia.
 2. La bicicleta ens dona felicitat
  Pedalar per la ciutat ens permet interactuar amb l’entorn, millorant la sociabilitat, descobrint nous carrers i rutes. En bici el trajecte és tan important com el destí.
 3. La bicicleta és un mitjà de transport àgil i còmode a les ciutats
  Especialment si recorrem distàncies de menys de 4km en bicicleta mecànica i fins a 10km en ebike. A l’àrea metropolitana de Barcelona, el 93% dels viatges són de menys de 10 km!
 4. La bicicleta cuida el medi ambient
  Perquè és un mitjà de transport sostenible, que no fa soroll i ajuda a mantenir bons nivells de qualitat de l’aire, tot estalviant CO2 a cop de pedal.
 5. La bicicleta ens ajuda a crear un entorn urbà més amable i humà
  Impulsada a pedals, la bicicleta es desplaça a velocitats moderades, sense fums ni sorolls, contribuint a crear un ambient més habitable als carrers de la ciutat i alliberant espai per altres usos.

Creiem que és fonamental donar a conèixer els beneficis i les bondats de la bicicleta, posant especial èmfasi en totes aquelles evidències científiques que corroboren la millora emocional i en la salut mental de les persones que pedalen, amb l’objectiu de sumar nova gent a provar la bicicleta com a mitjà de transport… I la teva raó principal per moure’t en bicicleta quina és?

Aquest #30diesAMBbici 2022 el repte que us proposem és molt senzill:

Durant el mes d’abril, comparteix en el teu FEED d’Instagram al menys 1 publicació explicant o mostrant perquè t’agrada anar en bici.
Aquesta publicació pot ser una foto, un vídeo, una il·lustració o un reel, només cal que al text facis menció del nostre perfil (@ambbici) i afegeixes l’etiqueta #30diesAMBbici
Això es tot!

Quan finalitzi el mes d’abril, sortejarem una bicicleta elèctrica plegable entre totes les persones que hagin assolit el repte #30diesAMBbici.

Si vols tenir més oportunitats de guanyar el sorteig, t’ho posem molt fàcil, hi ha dos accions més que pots dur a terme per :

 • Publica al teu FEED d’Instagram que has signat el compromís 30DEB, afegint l’etiqueta #30diesAMBbici
 • Comenta i menciona a dos amics o amigues en algun dels nostres posts que trobaràs publicats al nostre FEED d’instagram (@ambbici) durant el mes d’abril.

T’animes a ajudar-nos a omplir de bicis aquest abril de 2022? Doncs, som-hi!

Per més informació, consulta les bases del sorteig properament aquí.

fotomosaico de abril, omplim els carrers de bicis - 30 días en bici BCN

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *